Pressiteade: Rahvaalgatuste toetajad kogunevad laupäeval, 18. mail Rahvusraamatukogus

Järgmise nädala laupäeval, 18. mail toimub Tallinnas, Rahvusraamatukogu suures saalis otsedemokraatia sihtasutuse Terve Rahvas konverents: “Eesti on demokraatiaks valmis.” 

4/5 Eesti Vabariigi kodanikest pooldab põhiseaduse muutmist nii, et rahvas saaks algatada referendumeid. Nüüdse võimuliidu lepingus ongi see eesmärk fikseeritud ning tõenäoliselt muutub teema lähitulevikus teravaks diskussiooniobjektiks.  Sihtasutus Terve Rahvas korraldab arutlusfoorumi “Eesti on demokraatiaks valmis” 18. mail algusega kell 13 Rahvusraamatukogus. Konverentsil analüüsivad eksperdid erinevate riikide kogemusi ja seda, miks otsedemokraatia võimalusi kasutada. Erakondade esindajad pakuvad oma ideed, kuidas rakendada otsedemokraatiat Eestis. Ettekannetele järgneb diskussioon.

Konverentsil esinevad Toomas Alatalu, Dario Cavegn, Kaja Haukanõmm ning Kaido Väljaots ja erakondade esindajad Marko Kaasik, Siim Kallas, Jaanus Karilaid, Märt Läänemets, Mart Nutt, Henn Põlluaas ning Lauri Tõnspoeg.

“Rahvaalgatuse ja -hääletuse seadustamise eesmärk koalitsioonileppes on julge ja suur samm võimupartnerite poolt, mis avab teemakohase diskussiooni, ent siiski vaid esimene samm. Sihtasutusel Terve Rahvas on veel vara laiali minna”, märkis sihtasutuse Terve Rahvas nõukogu esimees Jaak Valge.

“Konverentsil peaksid selguma erakondade seisukohad ja võimalik ühisosa rahvaalgatuse ja -hääletuse juurutamisel Eestis”, lisas sihtasutuse juhatuse esimees Joonas Laks, ning toonitas, et sihtasutus on alati valmis soovijatele oma ekspertiisi pakkuma.

Lisainfo:
Joonas Laks: e-post: joonas.laks@gmail.com; tel 56479412
Jaak Valge: e-post: jaakvalge@me.com; tel 5088727